8 Eylül 2012 Cumartesi

BLOG TURLARI HAKKINDA

Blog Turları...

Evet, bu tabir bir çoğumuz için yeni olabilir. Sonuçta ülkemizde ilk defa uygulanacak bir etkinliğin adı.
Peki nedir bu Blog Turları? Hangi amaç için, ne şekilde ve nasıl yapılır?
Muhtemelen içinizde bazılarınız zaten biliyorlar. Ben bilmeyenleri ve merak edenleri de biraz aydınlatmak istedim ve bu yazıyı hazırlayıp etkinlik öncesinde yayınlamaya karar verdim.



YURT DIŞINDA "BLOG TOUR" OLARAK ADLANDIRILAN BU ETKİNLİĞİN ANLAMI NEDİR VE NASIL İŞLİYOR?

     Herhangi bir yayın evi, blog kullanıcısına, "Ben sana şu kitap(ları) yollayacağım, sen de bunları şu tarihe kadar okuyup, bloğunda şu şekilde tanıtımını, incelemeni, vs. yapacaksın." şeklinde teklifte bulunur. Blogger da teklifi beğenirse kabul eder ve bedava kitap(lar) karşılığında istenileni yapar. Olay basitçe bu şekilde.

     "Tur" denmesinin nedeni ise, birden fazla blog kullanıcısının bir araya gelerek, kendi bloglarında aynı kitap hakkında farklı paylaşımlar yapmasıdır. Biri okuyup yorumlar, diğeri yazar ile röportaj hazırlar, bir başkası kitaptan alıntılar paylaşır, yazarı tanıtır, ön okumasını yayınlar... Yani tura katılan herkes bir şeyler yapar.

YAYINEVLERİ & BLOG KULLANICILARI

     Öncelikli amaç her iki taraf için reklamdır. Yayın evi kitabının reklamını yapar iken, diğeri bloğuna hit kazandırmış olur.


     Yurt dışında blog kültürü ülkemizin aksine oldukça gelişmiş bir sosyal medya grubu içerisinde yer alıyor. Bu sebeple Blog Turları oldukça yaygın. Google'da arama yaparsanız, çok fazla etkinlik örneğine rastlayabilirsiniz. 

GELELİM BİZE...

     Toplam 8 blog kullanıcısı bir araya geldik. Konuyu derinlemesine konuştuk, tartışık. En ince detaylarına kadar... İlk kitabımız için adaylar belirledik ve yayınevleri ile görüştük. DEX de bunlardan biriydi ve olaya ılımlı yanaştılar. Seçtiğimiz kitap hem yeni olmalı hem de hepimizin zevklerine uymalıydı. Bu sebeple Ruhsuz'u seçtik.

     Toplam 8 kişiydik ve bu 8 kişiye de kitap gönderildi. Bu arada tur için özel görseller hazırladık. Facebook ve Twitter'da paylaşarak etkinliği duyurmuş olduk. Twitter'da etkinliğimize ait bir etiketimiz bile var; #blogturtürkiye

     Sonuçta ilk defa böyle bir uygulama yapacaktık ve bunu başarıyla sonuçlandırmak adına günlerdir elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ve artık etkinliğe saatler kala heyecanımız daha da artmaya başladı. Bu yazıyı yayınladıktan sonra yarınki etkinlik için kalan hazırlıklarımı tamamlayacağım. Diğer arkadaşlar da  son hazırlıklar içerisindeler.

Umuyoruz ki bu etkinlik başta ülkemiz olmak üzere hepimiz için güzel bir başlangıç olacak ve daha nicelerine vesile olacak. Bu yüzden takipte kalınız efendim. Ayrıca -bunu özellikle kitap kurdu arkadaşlarımdan rica ediyorum- bizlere katkıda bulunmak isterseniz, etkinliği duyurmamızda yardımcı olabilirsiniz. Ve -tabii ki- yorumlarınızı da esirgemeyiniz lütfen.

Teşekkürler.
Yarın görüşmek üzere~!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder