28 Ocak 2014 Salı

ÜKG Blog Tur: ACITAN GÜZELLİK - Georgia Cates | YORUM + ŞARKI LİSTESİ


MENÜDE NELER VAR?

28.01.14 | Sevgili Kitap - Yorum + Playlist
30.01.14 | Kitap Hayvanı'nın Günlüğü - Yorum

KİTAP KÜNYESİ


Acıtan Güzellik (Beauty, #1)

Özgün Adı: Beauty FromPain
Yazar: Georgia Cates
Seri: The Beauty Series #1/3
Çevirmen: Belgin Selen Haktanır
Yurt Dışı Yayın Tarihi: Ocak, 2013
Tür: Romantik-Aşk, Yetişkin
Goodreads Puanı: 4.41 (21.300+ oylama)
Sayfa Sayısı: 356


Üç ay sürmesi konusunda anlaşmıslardı... Ama aşkları sınır tanımayacaktı.

Jack McLachlan nam-ı diğer Mağara Adamı, Avusturalya'nın en gözde bekârlarından milyoner bir şarap üreticisiydi. Başarısı, ünü ve zenginliği, romantik ilişkilerini karmaşık ve sorunlu bir hale getiriyordu, bu yüzden basitliği seçiyordu: isimsiz, kısa ilişkiler. Bu onun oyunu ve kurallarıydı. Ta ki Laurelyn Prescott hayatına girene kadar.

Ateşli oyunun kuralları değismek zorunda kaldı, çünkü genç kadın öncekilere hiç benzemiyordu. Amerikalı nefes kesici müzisyenle iliskisi basladığı andan itibaren Jack'in ayakları yerden kesildi. Hiçbir sey planladığı gibi gitmemeye basladı ve Jack kuralları birer birer kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı.
Ve Laurelyn, mümkün olmayanı, mümkün kıldı.

KİTAP TANITIM FİLMLERİ



YORUM

     'Bu nasıl puan böyle!' 'Aman yarabbi, hemen okumalı bunu!' dediğim kitaplardan birisi, Türkçeleştirilen ismiyle 'Acıtan Güzellik'i çok sevdiğim DEX'in imzasıyla, blog tur sürecinde okumak nasipmiş demek. Vay be. Bilseydim eğer okuyamadığım için o kadar üzülmezdim yahu. Eff yani...

ACİL NOT
Bir yazı, daha henüz giriş bölümündeyken nasıl mı mahvedilir?
Az önce en güzel örneklerinden birini okudunuz.

Nefret ettim şu an kendimden.
Yok size giriş falan. Unutun onu!
İPUCU: Aşağıdaki sıkıcı paragrafı atlayıp, hemen ardındaki
resmin aşağısından devam edebilirsiniz.
BİTTİ

     Çoğunluğunuz bu yorumu kitap hakkında fikir edinmek için okuyor. Ben öncelikle bu tayfaya bir konuda açıklama yapmak istiyorum. Hiçbir kitabı yalnızca arka kapakta yazanlardan yola çıkarak değerlendirmeyin. (Sen yapmıyorsun belki ama başkası yapabiliyor. Ben de dahil.) Bazen abartılı, bazen gizemli, bazense oldukça yanıltıcı olabiliyorlar. Bunu neden mi söyledim? Acıtan Güzellik için daha henüz kitabı okumadan 'Grinin Elli Tonu fake versiyonu' diyenler oldu. Eleştirmek istemiyorum dedim, ama dayanamadım. Bir çok yönden birbirleriyle alakası olmayan iki kitap. Onu okuyan bunu sevebilir de sevmeyebilir de orası ayrı ama bu kitaptaki olay bambaşka bir şey. Okuyun, ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız.



Laurelyn'in, son ilişkisinin enkazından kurtulmak ve kafasını toparlamak üzere arkadaşıyla birlikte Avustralya'da yapacakları 3 aylık tatil için çıktıkları yolculuk ile başlıyor kitabımız. Havaalanında onları karşılayan ve tatil süresince evinde kalacakları kişi yani arkadaşının abisi, Laurelyn'in de tahmin ettiği üzere onunla ilgilendiğini belli eder ama bizimki henüz bir ilişkiden yeni çıktığından bir süre erkeklerden uzak durması gerektiğini düşünür ve bu flörtöz hareketlerden sıyrılmayı başarır. En azından bir süre...


Jack Henry Lanchlan (biz ona kısaca Jack  Henry diyoruz), kadınlarla olan ilişkilerinde farklı bir yolu tercih eden, önüm-arkam üzüm bağı diyebilecek kadar mal varlığı olan ve -tahmin edersiniz ki- şarap üretimi yapan; zengin, başarılı, yakışıklı, işte ne-ararsan-var dediğimiz o insanüstü varlıklardan biri. Yalnız bu bildiğimiz, alıştığımız alfa model olanlardan değil kendisi. Daha böyle görmüş geçirmiş, yaşına göre çok daha olgun hareketler sergileyen, kendisinden çok sürpriz bir davranış beklemeyeceğiniz biri. (Bence bu özelliği ona ayrı bir çekicilik katmış.)

Jack Henry, kadınlarla olan ilişkilerini belli kurallar çerçevesinde yaşıyor. En temel kural, gerçek isimler yok:  ne karşıdaki kişi ne de kendisi gerçek isimlerini asla öğrenmemeli. Böylece ilişkileri sona erdiğinde bir daha birbirlerinden haberdar olmaları gerekmeyecek. Gerekse bile ortada gerçek bir isim olmadığından birbirlerini bulmaları mümkün olmayacak. Önemli olan sadece karşılıklı eğlence, zevk, vs. vs. Bunun için takma isimler kullanıyor. Ve bir başka ayrıntı da bu ilişkilerin en fazla 2-3 hafta sürmesi. Şimdi bunları okurken mantığınıza son derece aykırı gelebilir ama Jack Henry'nin böyle bir yol izlemesinin ardında geçerli (en azından ona göre) nedenleri var. Tabii bu nedenlerden burada bahsetmeyeceğim. Merak edip, kitabı alabilir ve okuyup öğrenebilirsiniz. :p:p:p


Şimdi biz gelelim ayrı kutuptaki bu iki insanın nasıl karşılaştıklarına. Avustralya'daki bir barda yeni bir kadın arayışında olan (yalnız böyle deyince bi' tuhaf oldu) Jack Henry tam ümidi kesecekken, bardaki kadınları tararken gözünden kaçırdığı genç bir kadını sahneye çıkarken farkeder. Güzelliği, tavırları  ve söylediği şarkıyla kendisini mest eder. Barda çalışan garsonun yardımıyla Laurelyn'in hakkında bilgiler alır. (İsmi hariç tabii.) 3 aylığına tatil için geldiğini öğrenince, BİNGO! Artık av sezonu kapanmış, aradığı kadını bulmuştur.


Kitabın en ilgi çeken yanı, bu ilişki meselesi. Daha önce bu tip bir şey okumamıştım. Farklı bir deneyim oldu. Ki bundan önce birbirini tekrarlayan bir dolu kitap yuttum. İş böyle olunca tam tatmin olamıyorsunuz. Ama bu kitaptaki olay farklıydı dediğim gibi. Bu, kitap için büyük bir artı oldu benim açımdan.

Karakterlerin düştüğü bu durumu yazarın bize yeterince yansıttığını düşünüyorum. Gene de bazen keşke biraz daha derinlere inseydin be Georgia demişliğim olmuştur. Yani düşünün bi'! Birbiri hakkında önemli detayları bilmiyorlar. Hal böyle olunca hareketlerinde herhangi bir kısıtlama yapmalarına gerek kalmıyor. İstedikleri gibi davranıyorlar. Daha rahat ve cesur oluyorlar. Sırlarını kolayca ortaya dökebiliyorlar. Neden? Çünkü üç ay sonra birbirlerinin hayatlarından toz olacaklar. Bu bir oyun. Üç ay geçerliliği olan bir deneme sürümü. Süresi dolunca at çöpe ve unut. Bu kadar.

Ama... bazen işler tahmin ettiğimiz şekilde gelişmez. Burada da aynen öyle oluyor ve birbirlerine karşı duygular beslemeye başlıyorlar. Tabii bundan bir haberler. Ta ki...


Tamaaaaam! Bu kadar yeteeeeer. :D
Merak duygunuzu yeterince tatmin ettiğimi düşünüyorum.
İlginizi çektiyse düşünmeden alın ve okuyun derim.
(benim için) bir Dublin Caddesi değil ama en azından farklı bir deneyim olur sizin için.

Sıradaki DEX Plus kitabı, Wallbanger'a kadar kendinize iyi bakıııın!
Yorumbaz'ın sahibesi ve ÜKG FB sayfa sorumlusu Büş'e ithafen:
*o kitap (Wallbanger) aklına geldikçe heyecandan yerinde duramayan blogger* 

ŞARKI LİSTESİ

Yazarın seçtiği bu birbirinden güzel şarkılara kitabın bizdeki baskısında da yer verilmiş. Dinlemenizi öneririm. Aralarında Laurelyn'inde söylediği şarkılar yer alıyor. Kitabı okurken hangi şarkı bu acaba diye düşünmeyin; açın hemen, dinleyin. Bu arada aşağıda toplam 36 şarkının yer aldığı uygulamayı göremeyenler olursa şu linki kullanabilirler.

ÇEKİLİŞ


a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder