1 Ağustos 2013 Perşembe

KİTAP YORUMU: Collide - Gail McHugh


          





COLLIDE
Yazar: Gail McHaugh
Seri: Collide #1/2
Tür: Günümüz Romantik-Aşk
Goodreads Puanı: 4.35 (20,000+ oylama)
Sayfa Sayısı: 395
Türkçe edisyonu henüz yok ama yayın hakları Pegasus'ta.




BURADAN SONRA HEMEN HOOP, KİTAP YORUMU!

     Frigid'den sonra Büş ile 'hadi bir kitap daha!' dedik. O-piti-piti yapıp seçtiğimiz ilk kitabı beğenemedik, daha ilk sayfalarda pes ettik (banane banane, hangi kitap olduğunu söylemeyeceğim). Bunun üzerine bir kaç kitap daha öne sürdük ve içlerinden Collide'ı uygun gördük. Yayın haklarının Pegasus'ta olduğunu öğrendiğimden beri aklımın bir köşesindeydi bu kitap. Baktık kimsecikler de okumamış, yorum yapan yok. Başladık hemen. Sonradan Büş çok bahsedince İlkim de merakına yenilip katıldı bize. Kitap bitti ve üçümüzden de geçerli not aldı. (Buradan ve şuradan kızların yorumlarına ulaşabilirsiniz.) Çok bekletmeden de ikinci kitaba geçmeyi düşünüyoruz. Yok yok, kesin geçiyoruz. Ya da belki de çoktan geçtik... pöffftt, işte her neyse.

Görselde kullandığım bu iki güzel insan: Clara Alonso & Jannik Wilke

     Esas kızımız Emily Cooper, kanser hastası annesini kaybettikten sonra hayatında yeni bir sayfa açmak üzere sevgilisi Dillon'ın yaşadığı şehir New York'a, en yakın dostu ve üniversitedeki oda arkadaşı olan Olivia'nın yanına taşınır. Yeni evine yerleştikten bir süre sonra bir italyan restorantında garson olarak işe girer. İşteki ilk günün sonunda patronu ondan bir adrese teslimat yapmasını rica eder. Yalnız Emily elindeki adresin onu Bay Uzun, Karanlık ve Seksi'ye (Kitapta şu şekilde geçiyor: Mr. Tall, Dark and F*ckable Handsome. Benimki 'sansürlü-ucuz-böö-hiç-olmadı-bu' hâli) götüreceğinden bir haberdir...



     Gavin Blake. *şak-şak* Yaş 28. *şak-şak* Gözler buz mavi, saçlar koyu renk. *şak-şak* O bir CEO. *şak-şak* Yakışıklı, zengin, kaslı, dövmesi de var *şak-şak-şak-şak...*

    Gavin iş yerinde sipariş ettiği yemeğini beklerken binadan içeri giren kumral saçlı, yeşil gözlü, melekimsi güzellikteki kıza, Emily'ye ilk görüşte tutulur. İlk görüşte aşka inanmayan birisi olarak feci şekilde çarpılmıştır. Onu daha yakından tanımak ister ve böylece sık sık restoranta gidip Emily ile yakınlaşıp, onun hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışır fakat işler daha en başında ters gider çünküllüm kızın sevgilisi vardır.

     Daha durun, bitmedi!

     Dillon bir gece Emily'yi arkadaşları ile tanıştırmak üzere dışarı çıkartır. Ve pat! Gavin Dillon'ın arkadaşı çıkar. :D

Böylece aşk-üçgenimiz oluşmuş oluyor...





“Şu an yeryüzünde benim yerimde olmak istemeyen tek bir adam bile yok. Zihnin ve bedenin sana bu gece yapacağım şeyleri asla unutmayacak.  Vücudunun her... bir... noktası... beni hissedecek.”
“Aman Tanrım”
“Evet.”

     Gavin ile arasındaki cinsel çekim, Dillon ile ilişkilerinde bir takım sorunlar, yanlış anlaşılmalar, kıskançlıklar... Şunu söyleyeyim Dillon son derece gıcık bir herif. Daha baştan kanım ısınmamıştı ona zaten sonradan foyası ortaya çıktığı için tüm nefretimi hak etti kendisi. Emily'yi gerçekten seviyor mu sevmiyor mu bir türlü anlayamadım. Öteki taraftan Gavin her şeyini ortaya döküyor, aşkı hissettiriyor size. Ama bizim salak Emily bir türlü Dillon'dan kopamıyor. Hata üstüne hata yapan Dillon'ın yüzüne kapıyı bir türlü çarpamıyor! Sabır topuna dönüştüm bunların yüzünden! Yahu her şeyini ayaklarına sermiş, sana tapan, senin değerini gerçekten bilebilecek insanüstü bir varlık çıkmış karşına daha neyi bekliyorsun kızıııııııım!!! 

***

     Okumadan önce Yeni Yetişkin türünde yer alıyor diye şey etmiştim ama bence bildiğin yetişkin kitleye hitap ediyor. Yine de içeriğindeki cinsellik piyasadaki bir çok kitaba göre daha az. Ya da şöyle söyleyeyim, onlar kadar rahatsız edici değil. Akıcı bir kitap. Yazarın dili genelde sadeydi ama gerekli yerlerde de güzel tasvirler kullanmış. Kitabın sonu pat diye bitenlerden ne yazık ki ama ikinci kitap halihazırda yayınlanmış olduğu için ben dert etmedim.

     Emily daha güçlü bir karakter olsaydı her şey çok daha iyi olurdu kitap açısından. Dillon ise gerçekten düzgün bir adam olsaydı Gavin ile aralarında tam böyle zevk alınası bir çekişme olacaktı. Sinir bozucu olaylar dışında okunası bir kitap. Ne olacak, ne olacak diye merak edip elimden düşürmek istemedim, bulduğum her fırsatta ufak ufak yuttum kitabı. Bakalım Pegasus ne zaman yayınlayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder