4 Ağustos 2013 Pazar

KİTAP YORUMU: The Proposition - Katie Ashley





THE PROPOSITION
Yazar: Katie Ashley
Seri: The Proposition #1/3
Tür: Günümüz Romantik-Aşk, Erotik
Goodreads Puanı: 4.16 (19,000+ oylama)
Sayfa Sayısı: 316
Türkçe edisyonu henüz çıkmadı ama yayın hakları alındı.





KİTAP YORUMU!


     Emma Harrison 30. yaşına ayak bastıktan sonra biyolojik saatinin artık yavaş yavaş tükenmekte olduğunun farkına varır. Hayatta istediği tek şey çocuk sahibi olmaktır fakat bunun için bırakın bir kocayı, gay arkadaşı Connor dışında hayatında tek bir erkek bile yoktur. Sperm bankasına da başvuramaz çünkü bebeğinin, idüğü belirsiz bir katilin DNA'sını taşıması ihtimalinden çok korkar. Bu nedenle en yakın arkadaşı Connor'dan bebeğinin sperm donörü olmasını ister fakat bu sefer de Connor'ın sevgilisinden onay alınamaz.

     Aidan Fitzgerald, Emma ile aynı şirkette pazarlama yöneticisi olarak çalışmaktadır. İşinde gayet başarılı, genç, yakışıklı ve son derece çapkın bir adamdır. Emma ile şirketin daha önce düzenlediği Noel partisinden tanışıklardır. Aidan onu tavlamaya çalışmış fakat reddedilmiştir.

     Bir gün işten çıkmak üzereyken Emma'yı sevgilisi olduğunu düşündüğü bir adamla tartışırlarken yakalar. Emma'ya yardımcı olmak amacıyla aralarına girer. Emma kadınlar tuvaletinde kayboladursun sevgilisi sandığı adam, yani Connor ona her şeyi anlatır. Bunun üzerine Aidan kadınlar tuvaletine girer ve yaptığı teklif ile Emma'yı şoka uğratır.


     Bu teklifin içeriğinde neler mi var?
     Bebeğin sperm donörü olmak.

     Yalnız Aidan bu işi yalnızca doğal yöntemlerle yapacakları takdirde Emma'ya yardımcı olacağını söyler. Basitçe şartı şudur: Emma Aidan'ın spermelerine, Aidan da Emma'nın vücuduna sahip olacaktır. Ne kadar da adil bir anlaşma oldu öyleeee~!

    Buradan sonrası Emma'nın teklifi değerlendirip kabul etmesi ve bebek yapma takvimlerinin oluşması ile birlikte devam ediyor. Başta önemli bir kaç kural koyuyorlar. Fakat zamanla bu kurallar yıkılıyor. Birbirlerini daha yakından tanımaya başlıyorlar. Emma Aidan hakkındaki düşüncelerinde ne kadar yanıldığının farkına varıyor.

     Buluşmaları bazen Emma'nın bazen de Aidan'ın evinde gerçekleştiriyorlar. Bu sırada Emma Aidan'ın ailesi ve yeğenleri ile tanışıyor. Aidan'ın yeğenlerine karşı ne kadar sıcakkanlı olduğunu gözlemliyor. Bir gün gerçekten harika bir baba olabileceğini düşünüyor. Öteki taraftan Aidan, farkında olmadan yavaş yavaş Emma'ya karşı bir şeyler hissetmeye başlıyor ama duygularındaki bu değişimi yalnızca cinsel çekime bağlıyor. Daha sonra Emma'nın da hamile kalmasıyla birlikte anlaşmayı bir adım daha ileri taşıyıp ve birbirlerine (anne-baba olma açısından) bir şans verip ilişkilerine devam etmeye karar veriyorlar.



     Buraya kadar fazla bile anlattım. Duygu ve düşüncelerime geçelim hemen.

     Kitap genel olarak keyifli bir okuma sağladı. Konu olarak farklı bir deneyim oldu benim için. Çiftin birbiriyle olan sıra dışı ilişkisi ve eğlenceli diyalogları çok güzeldi. Yine de aradığım bir takım eksiklikler oldu. Mesela tüm hikaye çok sakin bir şekilde ilerliyor (sondaki olay hariç). Ne bir heyecan var, ne bir aksiyon. O açıdan biraz fazla düz buldum kitabı. Ayrıca erkek karaktere de pek ısınamadım ki bu benim açımdan kitap için en büyük eksi. Emma'yı ondan daha çok sevdim. Gerçi erkek karakteri daha yeni yeni anlamaya başlarken kitap bitiyor. O yüzden ikinci kitabı okumadan bir şey söylemek pek doğru olmayabilir.  

Şu sıralar üst üste bu tür kitaplar okuduğumdan mıdır nedir, bitirdikten sonra bende 2. kitaba geçme isteği oluşturmadı belki ama gideri olan bir kitap. Güzel bir tercih olabilir, hoşça vakit geçirebilirsiniz...


***

The Proposition'ı da yine İlkim ve Büş ile eş zamanlı okuduk. Onların da yorumlarını incelemenizi öneririm.

Kitap Esintisi: http://www.kitapesintisi.com/2013/08/the-proposition-proposition-1.html
Yorumbaz: http://www.yorumbazz.com/2013/08/the-proposition-katie-ashley-yorum.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder