21 Aralık 2013 Cumartesi

BLOG TOUR: Quintessentially Q by Pepper Winters


KİTAP KÜNYESİ


Quintessentially Q (Monsters in the Dark, #2)

Yazar: Pepper Winters
Seri: Monsters in the Dark #2/3
Yayın Tarihi: Aralık, 2013
Tür: Dark, BDSM, Erotik Roman
Goodreads Puanı: 4.68 (380+ oylama)
Sayfa Sayısı: 376
Not: Türkiye'deki yayın hakları alınalı bayağı oluyor ama hangi yayınevi olduğunu henüz tespit edemedik. -_-



“All my life, I battled with the knowledge I was twisted… fucked up to want something so deliciously dark—wrong on so many levels. But then slave fifty-eight entered my world. Hissing, fighting, with a core of iron, she showed me an existence where two wrongs make a right."

Tess is Q’s completely. Q is Tess’s irrevocably. But now, they must learn the boundaries of their unconventional relationship, while Tess seeks vengeance on the men who sold her. Q made a blood-oath to deliver their corpses at Tess’s feet, and that’s just what he’ll do.

He may be a monster, but he’s Tess’s monster.

KİTAP TANITIM FİLMİ/BOOK TRAILER

Romancekolik'in sevgili sahibesi Hanife'nin kitap için hazırladığı bu harika çalışmayı paylaşmasam olmazdı. (+16)



YORUM


Ahhh ne desem ne desemm nasıl anlatsam ben bu kitabı...


Öncelikle!
İlk kitabı okumayanlar!
Yerinizde olsam yorum kısmını atlardım.
Okuyanlar, rahatlıkla okuyabilirler elbette.
Peki spoiler verecek miyim?
Tabii ki de!
Ama -gereken yerlerde- bol bol biiiiiip kullanacağım.
O yüzden endişelenmeyin, güvendesiniz.
Ayrıca bu yorumu kitabı bitirdikten hemen sonra yazmadığım için dua edin bence.
O anki psikoloji ile nasıl bir yazı çıkardı tahmin bile edemiyorum.
Oyoyoyyyy...
    İlk kitap Tears of Tess hakkında GR'de bir cümlecik yorum yapmışım (yorum denebilirse tabii) başka da bir şey paylaşmamışım. Ama kitap beni feci sarsmıştı okuduğum o dönemde. Resmen bu türe olan bakış açımı değiştirmişti. Ve ToT'i bitirdikten sonra bir kaç seri daha denedim (ivit, ihihi) ama hiçbirinde aynı tadı alamadım. Bu kitaplar hangileri merak edenler için söyleyeyim: Slave, Comfort Food, Captive in the Dark. Bir de Consequences var ama onu tamamlayamadan bırakmışım. Zaten bunun ardından peş peşe aynı türdeki kitapları okumama yasağı koydum kendime.


    Bilirsiniz ilklerin tadı her zaman ayrıdır. Tears of Tess hala favorim ama Quintessentially Q (Quincy + Tess + Q karışımı ve inanabiliyor musunuz, böyle bir kelime varmış!) ilkine göre -özellikle- duygusal açıdan çok daha ağır bir kitap olmuş. Ağır derken kötü anlamda demek istemedim. Şöyle söyleyeyim ilk kitaptan sonra ben ne okudum böyle falan dediyseniz bir de ikinciyi okuyun. Arada büyük bir fark var. Yazar çıtayı gittikçe yükseltmiş ve benim 3. kitapta nelerle karşılaşacağımız hakkında hiçbir fikrim yok. Yani daha ne yapabilir? Daha kötü ne gelebilir karakterlerin başına? Quincy daha ne kadar ileri gidebilir? Tess nereye kadar dayanabilir? Gerçekten biiiiiip-ecekler mi? (Aa, bir dakika yoksa biiiiiip-mişler miydi?) biiiiiip-ları olacak mı? 3. kitap gerçekten son kitap mı olacak? Sorular, sorular... -_-

Spoiler niyetine...
   Alışıldığın dışındaki özgün karakterleriyle heyecan dolu, yer yer gülümseten yer yer ağlatan, sürükleyici, karanlık (ah, çok karanlık) ama tüm bu karanlığa rağmen aşkı size hissettiren bir kitap -ya da seri diyeyim artık. Yazarın kalemini de övmek gerek. Kelimeleri kullanış biçimini çok seviyorum. Basit sözcüklerle etkileyici cümleler oluşturabilmesini. Ayrıca duyguları o kadar gerçekçi bir şekilde anlatıyor ki çok saçma gelen bir hareketi bile inanılır kılabiliyor. Özellikle ikinci kitapta öyle bir duygu akımı var ki kitap bittikten sonra kısa süreli de olsa psikolojinizin bozulmaması çok düşük bir ihtimal. Tears of Tess fırtına etkisi verdiyse Quintessentially Q'da kasırga sizi yakalayacak ve oradan oraya savuracak.


     Son olarak, yazar kitabın sonuna 3. kitabın kapağını eklemişti. Tabii bu benim için double şok oldu. 3. bir kitap olacağından bile haberim yoktu. Ve kapak! Sen ne güzel bir şeysin. Peki bizim hiç böyle bir kapağımız oldu mu? Yok! :(:(:(:(

Tıklayın, kocaman olsun.

   Eğer daha önce bu tip kitaplar okuyup beğenmediyseniz zaten uzak duracağınızı biliyorsunuz. Bunun dışında ruhsal durumu hassas olanlar, kaçırılma-tecavüz-dayak gibi bir takım durumları kaldıramayanlar ve dom-sub (efendi-köle) olayından nefret edenlere de önermiyorum. Ama; dark olsun, farklı olsun diyenlere ve vurucu bir şeyler arayanlara şiddetle tavsiye ederim. Beğenmezseniz de gelip hesabını sorabilirsiniz. :p

FAVORİ ALINTILAR/FAVORITE QUOTES

I didn't want fake fear or tears. No. I wanted the whole damn truth. I wanted to possess and obsess and consume. I wanted to be the air that Tess breathed. I wanted to be the water she drank. Keeping her alive all while wanting to kill her.
"You stole my loneliness. I may have given you wings, but you've become my gravity. I'll never be free of your force."
I'm the love cripple trying to teach a loveless monster.
"You may not be mine, but I'm fast becoming yours."



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder