29 Aralık 2013 Pazar

ÜKG Blog Tur: Sins & Needles - Karina Halle | YORUM



MENÜDE NELER VAR?

29.12.13 | Sevgili Kitap - Yorum

KİTAP KÜNYESİ


Sins & Needles (The Artists Trilogy, #1)

Yazar: Karina Halle
Seri: The Artist Trilogy #1/3
Yurt Dışı Yayın Tarihi: Ocak, 2013
Tür: Aşk, Macera, Yetişkin
Goodreads Puanı: 4.16 (11.150+ oylama)
Sayfa Sayısı: 438
Not: Novella Yayınları'ndan (Martı Yayınlarının yan kuruluşu) çıkacak olan kitabın önümüzdeki Mart ayında yayınlanması planlanıyor!

Ellie Watt hayatına sürekli sıfırdan başlamaya alışık biridir. Soyguncu bir çetenin kızı olarak çocukluğunu ailesinin son dolandırıcılığı için kullanılmaya alışık şekilde geçirmiştir. Şimdi daha büyümüş, akıllanmış ve dolandırıcılığı sanat haline getirdiği hayatından emekli olmaya hazırdır. Ama kuru topraklardan oluşan California'daki Palm Valley'e tekrar dönmesi umduğundan daha fazla ayartıcı sebep taşımaktadır; Camden McQueen. Bir zamanlar okulun ucubesi olarak bilinen Camden tanıdığı çocuğa göre daha iri ve kötüleşmiş, kendi işini yöneten yetenekli bir dövme sanatçısına dönüşmüştür. Ellie Camden'ın hala ona aşık olduğuna güvenirken hesaba katmadığı şey ise karşılıksız aşkın zamanla ne kadar kolay saplantıya dönüşebileceğidir.

Camden Ellie'nin onu dolandırma planlarını farkettiğinde ona rededemeyeceği bir teklifte bulunur ama özgürlüğünün bir bedeli vardır ve bu da Ellie ile Camden'ı zorlu bir yolculuktan geçirecektir.
***
"Bu kitap beni tamamen esir etti." - USA TODAY

"Karanlık, cesur ve kesinlikle seksi, Sins & Needles tehlikeli bir yanı olan çağdaş aşk romanı hayranlarının tam aradığı kitap." - Xpresso Reads

"Bu kitap okuyucuyu süratli bir yolculuğa çıkarırken keskin dönüşleriyle daha fazlası için yalvarır halde bırakıyor." - Addicted to Heroines

Çeviri: ÜKG

YORUM



Ellie Watt, ebeveynleri tecrübeli birer dolandırıcı olan bir ailenin tek çocuğu olarak yetişmiştir. Daha çevresindeki olan bitenlere anlam veremeyecek yaştayken ailesi tarafından bir hırsızlık olayına dahil edilir ve yaptığı bir hata (!) sonucu neredeyse bacağını kaybedecek kadar ciddi bir yara alır. Bu olaydan sonra o iğrenç ailesinin vicdanı biraz olsun sızlar ve Ellie'yi Palm Valley'de yaşayan amcasının yanına verip zavallı kızın hayatından çıkıp giderler.

Bir zamanlar siyah dudakları olan bir oğlanla, sarı saçlı bir kız varmış...
Ellie 19 yaşına kadar amcasının yanında kalır. Tüm bu süre boyunca aksak yürüyüşü ve içine kapanık halleriyle okul ortamında zor zamanlar geçirir. Hayatında sahip olduğu ilk ve tek arkadaşı Camden McQueen de en az onun kadar popülerdir. Camden, gotik giyimi ve yüzüne uyguladığı tuhaf makyajı ile kendini bildi bileli okuldaki öğrencilerin alay konusu olmuştur. Ayrıca gay olduğunu iddia edenler bile vardır ve bu da çevrede Ellie ile Camden hakkında kötü dedikoduların dolaşmasına sebep olur. Tüm bunlara katlanamayan Ellie bir gün patlar ve tüm nefretini kusar. Sonuç: artık alay konusu olmaktan kurtulmuş fakat bunun karşılığında en yakın arkadaşını kaybetmiştir. Hem de geri dönüşü olmayan bir şekilde...

Artık geriye tek bir amaç kaldı: İNTİKAM
Ellie artık zamanının geldiğini düşünür ve bacağına asit döken, hayatını mahveden adamdan karşılığını almaya karar verir. Amcasına veda ettikten sonra eskiden ailesinin yakın bir dostu ve bir başka suçlu (dolandırıcı?) olan Gus'ın yanına gider ve ondan öğrenmek istediği her şeyi, bir suçlunun bilmesi gereken tüm incelikleri öğrenir. Bir yıl sonra her şey için hazır hale gelmiş ve intikam planını da çizmiştir. Bacağındaki yaranın sanatçısı olan mafya babasına ulaşmanın tek bir yolu vardır: adamlarından biriyle ilişki kurmak. Ve işte o kişi de uyuşturucu kralı Javier'in ta kendisi! (Burada fangirl tarafımı ortaya çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum bilesiniz. Ama buraya kadarki olan yazım son derece ciddi bir havada ilerlediği için bozmak istemiyorum. Artık azıcık sıkacağım dişimi... )

ARA NOT: Sins & Needles'da, Ellie'nin Javier ile tanışması ve ardından geçen 6 yıllık bir boşluk var. Bu boşluk serinin ara kitabı olan On Every Street'te geçiyor. 130+ sayfalık bu novella'da Javier ile Ellie'nin beklenmedik aşkına şahit oluyoruz. Açıkçası ben ilk kitabı okurken de sürekli Javier'i düşünüyordum. Camden'dan daha çok çekmişti ilgimi. Ve novellada da işi bitirdi yazar benim için: Her şeye rağmen; TEAM JAVIER!




Eski Ellie'ye veda
Ellie, Javier'den aldığı şok edici bir darbeden sonra adamın paralarını ve arabasını çalıp kaçar. 26 yaşına kadar bir sürü adamı dolandırıp paralarını çalar. Ta ki son kurbanı olan bir adam kızı tongaya düşürünceye kadar. Bu işten paçasını zorla da olsa kurtarmayı başaran Ellie yaptığı işe bir süreliğine ara verip tekrar 'eski Ellie' olmaya kararı verir ve 7 yıl sonra Palm Valley'e, amcasının yanına geri döner. Ancak onu orada bekleyen ve hayatını değiştirecek olan bir sürprizden habersizdir: bir kafede karşılaştığı ve tanıyamadığı, dövme kaplı kaslı vücudu ve mankenlere taş çıkartacak kadar güzel olan bir yüze sahip biri, Camden McQueen. 

ARA NOT 2 (ÖNEMLİ): Buraya kadar okumuş ve spoiler yediğinizi düşünüyorsanız eğer:
İnanın veya inanmayın şu ana kadar anlattıklarım HİÇBİR ŞEY! Zaten son paragrafta anlattıklarım kitabın başlangıcı. O şekilde başlıyor ve neler neler oluyor. İnanılmaz sürükleyici, dolu dolu bir kitap. Hani film yapsalar 2 saate sığmaz, o derece. Ve şaşırtıcı olansa gereksiz hiçbir sahnenin olmaması. Arada ufak tefek geçmişten de bahsediliyor ki ben normalde hiç sevmem çünkü kitabın gidişatını, okuma hızını bozuyorlar bazen. Ama bu kitapta hiç sıkıntı yaşamadım aksine bu bölümler gelince daha bir sevinçle ve istekle okudum.

Asıl hikaye şimdi başlıyor!
Ama ben artık daha fazla anlatmayacağım. *kötü kadın gülüşü* Yine de emin olun asıl her şey buradan sonra başlıyor. Aşk çıtası gittikçe yükseliyor. Başta asla birlikte olamayacağını, olmaması gerektiğini düşündüğünüz iki insanın aslında birbirlerine ne kadar da benzediğini, birbirlerine ne kadar muhtaç olduklarını keşfediyorsunuz. Ve rollerin değişmesi, intikam sırasının yer değiştirmesi ile ters köşe oluyor kitabı su gibi tüketiyor bitince de ben ne okudum böyle deyip bir süre öylece kalakalıyorsunuz. Size önerim, İngilizce'niz varsa hemen ardından Novella'yı okumanız. (Offff, o kitabın isminde bile o kadar güzel bir anlam yatıyor ki... :'(((( JAVIEEEEER! )


Eveeeet. Kapanışı yapayım artık. Yalnız ne kadar uzun oldu bu yazı. Daha da yazardım da kıyamadım size. Ama sonuna kadar okuduysanız eğer teşekkür ederim çünkü çok rahat bir saatimi aldı. :D Neyse, kitabı gerçekten çok beğendim ve bunu yansıtmak istedim. Sonuç olarak şu ana kadar yaptığım kitap yorumları arasında (görsellerden bahsetmiyorum) en özenlisi oldu diyebiliriz. Bu tip kitaplar için hep şunu söylerim: 'Sanki yazara sipariş vermişim de bana özel yazmış.' İşte Sins and Needles da bu kitaplardan biri oldu benim için. Bu yıl okuduğum en özgün, en sürükleyici, en etkileyici ve ben de silinmeyecek izler bırakan kitaplardan biri...

Yazı içinde pek fazla görsel kullanmadım ama kitap için toparladığımız tüm resimlere
alttaki pinterest hesabından ulaşabilirsiniz.

ŞARKI ÖNERİSİ

Bu notalar resmen Sins & Needles için bir araya getirilmiş.
Kitabın temasına bu kadar mı uyar?



ÇEKİLİŞİMİZE KATILMAYI UNUTMAYIN!



Not: Kitabı Amazon'dan temin edeceğiz. Kitabın indirme linki kazanan kişinin mail adresine gelecek. Ayrıca Kindle'ım veya e-readerım yok diye endişelenmeyin. PC, tablet veya telefondan da rahatlıkla okunabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder